Autisme
een beperking met mogelijkheden

Hoe krijg je autisme?

Het klinkt alsof autisme een ziekte is waar je met pilletjes vanaf kunt komen. Maar dat is iets wat ik graag de wereld uit wil helpen. Autisme zit in je hersenen. Daar wordt je mee geboren en dat is en dat blijft zo. Je kan er alleen maar mee om leren gaan. Ik heb gelezen dat er veel onderzoeken zijn gedaan en daarom denken ze dat autisme erfelijk is. De kans op autisme is een kans van 4 op 10.000, klein dus. Vroeger dachten de dokters dat autisme kwam door de opvoeding. Dat vaders en moeders het niet goed deden. Maar dat is niet waar.

2 Responses to “Hoe krijg je autisme?” (Click To View)»

  1. marjolijn Says:

    Ja, wat raar he dat sommige mensen denken dat de ouders wat fout doen. Tuurlijk is dit helemaal niet waar. Ze moeten zich wel aanpassen, dat wel.

  2. Steffie Hilven Says:

    Hey Jordy!
    Ik ben Steffie, ben 15 jaar en zit op het 4de middelbaar. Ik heb ook autisme, al weet ik niet echt dewelke. Ik bekeek jouw site eens en vond het ge-wel-dig! Hoe jij daar al mee om kan gaan ๐Ÿ˜€ Doe zo verder ๐Ÿ™‚ ik vind het cool dat je zo’n site kan maken als je 10 jaar bent. Goe bezig zeggen ze bij ons in Neeroeteren (Limburg, Belgiรซ)
    Doe zo verder! ๐Ÿ˜€

Leave a Comment